clica aquí per entrar al web de l'escola

Residència Ficus i Amics de la gent gran





Aquesta setmana és una setmana molt especial per l'escola Auró, és la SETMANA CULTURAL!
Ahir, ja que era la diada de Sant Jordi, els alumnes de 4t, vam fer una visita molt especial a la residència de gent gran Ficus. Vam interpretar tres cançons per un públic molt entregat, i finalment els vam regalar una rosa als nostres espectadors. 
Els avis i les àvies abans de marxar ens van regalar un punt de llibre que guardarem amb gran estima.






Aprofitant aquesta visita, us volem explicar que la setmana passada els alumnes de 4t van rebre una petita conferència interactiva els  "Amics de la gent gran", una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La seva missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l'acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat.
La xerrada ens la va fer el Miquel Àngel Núñez, responsable de Projectes Intergeneracionals dins de l'associació. També ens va acompanyar la Glòria (àvia que gaudeix del servei que ofereix l'associació) i la Loles (persona voluntària, acompanyant de la Glòria).  




Ens van explicar que les persones grans que acompanyen comparteixen un mateix sentiment: soledat. No se senten prou recolzades pel seu entorn i, per tant, necessiten l’ajuda i la companyia d’una persona voluntària que els doni suport emocional.



A continuació us oferim un reportatge produït per Amics de la gent gran amb motiu de la Jornada Internacional de Soledat celebrada el 22 de novembre de 2011 a l'auditori de CX La Pedrera. A 'Les veus de la soledat', nou persones grans d'aquesta entitat parlen i reflexionen sobre la solitud.




Podeu trobar més informació a: